Este foarte important să avem grijă de noi și să ne bucurăm de lucrurile pe care viața ni le oferă. Mai jos găsiți 10 modațitătți de a avea grija de starea voastră de sănătate mintală. Schimbările simple nu necesită costuri mari și nici mult timp. Oricine poate urma aceste sfaturi. De ce să nu începi astăzi?
- Vorbește despre sentimentele tale
Dezvăluirea sentimentelor, te poate ajuta să rămâi în acea stare de bine, din punct de vedere psihic și să treci peste perioadele mai dificile.
- Rămâi activ
Exercițiul constant te poate ajuta să ai o părere cât mai bună despre tine, să te concentrezi, sa dormi și să te simți mai bine. Activitatea fizică menține creierul și alte organe sănătoase, și are beneficii numeroase asupra sănătății mintale.
- Mănâncă sănătos
Creierul tău are nevoie de un mix de nutrienți pentru a rămâne sănătos și a funcționa corespunzător, la fel ca și celelalte organe din corpul tău. O dietă care este potrivita pentru organismul tău este bună și pentru sanatatea mintala.
- Consumă alcool cu responsabilitate
De foarte multe ori, consumăm alcool pentru a ne schimba starea de spirit. Unele persoane fac acest lucru pentru a face față temerilor sau singurătății, însă efectul este unul temporar. Atunci când efectul alcoolului se incheie, sentimentele negative se amplifică deoarece creierul și restul corpului sunt afectate de consumul excesiv. Alcoolul nu este o modalitate bună de a gestiona situații dificile.
- Păstrează legătura
Nu este nimic mai plăcut decât să socializezi față în față, însă acest lucru nu este mereu posibil. Poți, oricând, să păstrezi legătura cu diverse persoane telefonic sau pe social media. Păstrează posibilitățile de comunicare deschise, îți va fi benefic!
- Cere ajutor
Nimeni nu este super-om. Cu toții ne simțim obosiți sau copleșiți de anumite sentimente, atunci când lucrurile nu merg conform așteptărilor. Dacă lucrurile devin prea dificile pentru a le gestiona singur, cere ajutor. Familia și prietenii te pot asculta sau îți pot oferi ajutor practic.
- Ia o pauză
O schimbare de peisaj sau de ritm poate fi benefică. Poate fi o pauza de 5 minute de la curățenie, jumătate de oră pauza de muncă sau un weekend explorând un loc nou. Câteva minute pot fi suficiente pentru a te destresa. Oferă-ți timp cu tine.
- Fă ceva la care ești bun
Ce îți place să faci? În ce activități pierzi noțiunea timpului? Ce îți plăcea să faci în trecut? A te bucura de anumite activități poate reduce stresul. O activitate îți poate plăcea pentru că te descurci foarte bine, iar atingerea unor obiective poate crește stima de sine.
- Acceptă-te așa cum ești
Toți suntem diferiți. Este mult mai sănătos să accepți că ești unic decât să îti dorești să fii ca altcineva. Dacă te simți bine în pielea ta, acest lucru îți poate oferi încrederea necesară pentru a învăța lucruri noi, a vizita locuri noi și a-ți face prieteni noi. Încrederea în sine te poate ajuta să depășești situații mai puțin plăcute.
- Fii altruist
A avea grijă de ceilalți este o parte importantă în păstrarea relațiilor cu persoanele apropiate, chiar, va întări acea conexiune.
Sursa: Mental Health
Leave a comment