O igienă orală corectă este esențială atât pentru a avea un zâmbet frumos, cât și pentru prevenirea problemelor dentare și pentru menținerea sănătății bucale. Pentru un zâmbet sănătos este important să urmezi un ritual de îngrijire corect în fiecare zi.
- Spală-te pe dinți înainte de somn
Nu este un secret faptul că recomandarea generală este de a peria dinții cel puțin de două ori pe zi. Periatul înainte de culcare te scapă de germenii și placa bacteriană, care se acumulează pe parcursul zilei.
- Periatul corect al dinților
Modul în care vă periati dentitia este la fel de important ca și frecvența – de fapt, a nu te spăla corect pe dinți este aproape la fel de rău, ca a nu te spăla deloc. Acordă timpul necesar acestei activități, mișcând periuța de dinți cu mișcări blânde, circulare, pentru a îndepărta placa bacteriană.
- Nu neglija limba
Bacteriile se pot acumula și pe limbă. Acest lucru, nu numai că, poate avea ca efect un
miros neplăcut al gurii, dar poate duce la alte probleme de sănătate orală. Spală-ți ușor limba de fiecare dată când te speli pe dinți.
- Folosește o pastă de dinți cu fluor
Când vine vorba de pasta de dinți, există elemente mai importante, carora să le acorzi atenție, decât aromele și puterea de albire. Indiferent de versiunea pe care o alegi, asigură-te că pasta de dinți conține fluor.
- Nu uita să folosești ața dentară
Mulți dintre cei care periază dentitia în mod regulat neglijează folosirea aței dentare.
Aceasta este o modalitate de a stimula gingiile, de a reduce placa bacteriană și de a ajuta la micșorarea inflamațiilor gingivale.
- Bea apă
Apa este cea mai bună băutură pentru sănătatea ta generală – inclusiv pentru
sănătatea bucală. Încearcă să bei apă după fiecare masă. Acest lucru te poate ajuta să diminuezi unele dintre efectele negative ale alimentelor și băuturilor lipicioase și acide, între sesiunile de periaj.
- Consumă fructe și legume proaspete
Consumul de produse proaspete și crocante nu conține decât fibre sănătoase, dar este și cea mai bună alegere pentru dinții tăi.
- Limitează alimentele dulci și acide
În cele din urmă, zahărul se transformă în acid în cavitatea bucala, care poate eroda, apoi, smalțul dinților. Acești acizi reprezintă cauza cavităților. Fructele acide, ceaiurile și cafeaua pot, de asemenea, să uzeze smalțul dinților. Nu trebuie, neapărat, să eviți astfel de alimente, dar poți limita consumul lor.
- Controlul stomatologic periodic
Igiena dentară zilnică este crucială pentru sănătatea bucală generală.
Cu toate acestea, sunt necesare și controale stomatologice regulate. Trebuie, să îți vizitezi medicul stomatolog pentru curățare profesionistă și controale de cel puțin două ori pe an.
Sursa: Health Line
Leave a comment