Majoritatea oamenilor doresc, să găsească noi modalități de a proteja planeta/ mediul. Unii fac acest lucru mergând cu mașina mai rar sau evită, să cumpere produse precum sticlele de apă din plastic. Este bine, să cauți mereu opțiuni noi pentru a trăi mai ecologic, dar obiceiurile vechi precum reciclarea pot avea la fel de multe efecte pozitive asupra planetei.
Următoarele sunt câteva dintre efectele pozitive ale reciclării asupra mediului. Verifică-le, deoarece îți pot oferi idei pentru a minimiza deșeurile, reciclând tot ce poți.
1. Reciclarea menține nivelurile optime de oxigen
Hârtia este un material pe care mulți îl consideră la îndemână, oricând. Reciclarea hârtiei este o modalitate ușoară de a ajuta la menținerea nivelului optim de oxigen în întreaga lume, lucru necesar, în special, în contextul creșterii fără precedent a încălzirii globale. De exemplu, de fiecare dată când New York Times tipărește ediția de duminică, este necesară tăierea a 75.000 de copaci pentru imprimarea ziarului pe hârtie. Un copac poate produce peste 260 de kilograme de oxigen, astfel încât reciclarea hârtiei reduce, la minimum, șansa de epuizare a oxigenului din păduri.
2. Reciclarea reduce deșeurile
Gropile de gunoi pentru deșeuri sunt comune, însă conțin materiale ce ar putea fi reciclate. Verifică, dacă arunci în mod constant, unele dintre aceste materiale la gunoi și alege, să reciclezi resursele pe care le folosești zilnic.
Ce poți recicla
– Cartonul este ușor de defalcat și transformat în carton nou.
– Sticla reciclată se topește și se reface.
– Fabricile de reciclare a aluminiului îl sfărâmă și îl topesc în obiecte noi, cum ar fi cutiile de aluminiu.
3. Prin reciclare se economisește energie
În comparație cu energia necesară pentru arderea și procesarea deșeurilor din depozitele de gunoi, instalațiile de reciclare consumă mai puțin. Cantitatea de energie economisită crește, chiar, și atunci când se produc noi produse din materiale reciclate.
4. Reciclarea salvează habitatele naturale
Tăierea copacilor pentru a produce hârtie nouă face mai mult decât să reducă oxigenul din atmosferă. De asemenea, elimină habitatele naturale din cauza defrișării pădurilor.
5. Reciclarea curăță oceanele
Plasticul este ușor de reciclat, dar opt milioane de tone metrice ajung în ocean în fiecare an și distrug habitate marine. Reciclarea previne aceste aspecte negative, iar apele planetei devin mai curate.
Sursa: BIO Friendly Planet
Leave a comment