Multe persoane se gândesc, în această perioadă, la cum se vor simți atunci când iarna și frigul îți vor face simțite prezența. Toamna este frumoasă, dar nu de lungă durata.
Ceea ce putem face este să găsim activități pe care le putem practica, cu plăcere și entuziasm, pe parcusul iernii ce urmează.
Există multe activități de iarnă pe care le putem face alături de familie și prieteni, ce ne vor permite să:
– întărim conexiunea cu cei dragi și să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare
– ne bucurăm de beneficiile activității fizice asupra sănătății mintale
– explorăm lucruri noi, ce ne oferă satisfacție
– îmbunătățim abilitățile de rezolvare a problemelor, exercițiul mental fiind și el important.
1. Mergi la plimbare – Activitatea fizica restartează mintea prin eliberarea de endorfine, și este, de asemenea, o modalitate excelentă de a te bucura de aer curat, de a participa activ la procesul de conștientizare și de a te îndepărta de tehnologie. Nu uita de beneficiul suplimentar al vitaminei D!
2. Profită la maximum de lumina soarelui – Lumina soarelui este o sursă perfectă de vitamina D, esențială pentru prevenirea tulburărilor afective sezoniere și a altor probleme legate de starea de spirit, cum ar fi sindromul premenstrual. In acelasi timp, ajută la ameliorarea tulburărilor de somn și la întărirea senzației de bine.
3. Bucură-te de o ciocolată caldă – Ia o pauză, de la cafeaua sau ceaiul preferat, și consumă o ciocolată caldă, cu bezele. Dacă ai copii, aceasta poate fi o experiență grozavă, care vă va întări și mai mult legătura. Dacă nu, te poți conecta cu copilul din tine. Chiar și adulții au nevoie de joacă, uneori!
4. Încearcă un sport nou – Să fii activ, din punct de vedere fizic, iarna, poate fi o provocare pentru multe persoane, dar este o oportunitate grozavă de a încerca ceva nou. Există o varietate de sporturi de iarnă pe care le poți încerca, pe lângă schi și snowboarding. Încearcă patinajul!
5. Creează un nou playlist – Muzica îmbunătățește starea de spirit, motivația și poate ajuta la relaxare. Totodata, unele genuri muzicale, cum ar fi cel clasic, cresc eficiența creierului în ceea ce privește procesarea informațiilor. Muzica este, de asemenea, o platformă excelentă pentru exprimarea emoțiilor dificile.
Sursa: ShiftPsych
Leave a comment