Medicina holistică este o formă de vindecare ce ia în considerare persoana ca întreg – corp, minte, spirit și emoții – în căutarea unei stări de sănătate și bunăstare optime.
Practicienii medicinei holistice consideră, că persoana, ca întreg, este formată din părți interdependente și, dacă o parte nu funcționează corect, toate celelalte vor fi afectate. Astfel, dacă oamenii au dezechilibre fizice, emoționale sau spirituale în viața lor, sănătatea generală poate fi afectată in mod negativ.
Principiile medicinei holistice
Medicina holistică se bazează, de asemenea, pe credința că iubirea și sprijinul necondiționat sunt cea mai puternică metodă de vindecare și că o persoană este, în cele din urmă, responsabilă pentru propria sănătate și bunăstare. Alte principii ale medicinei holistice sunt:
Toți oamenii au puteri înnăscute de vindecare.
Pacientul este o persoană, nu este caracterizat de o boală.
Vindecarea are o abordare de echipă, care implică atât pacientul, cât și medicul, și abordează toate aspectele vieții unei persoane folosind o varietate de practici de îngrijire a sănătății.
Tratamentul implică stabilirea cauzei afecțiunii, nu doar atenuarea simptomelor.
Tipuri de tratamente:
Practicienii medicinei holistice folosesc o varietate de tehnici de tratament pentru a-și ajuta pacienții să-și asume responsabilitatea propriei lor bunăstări și să fie sănătoși. În funcție de pregătirea practicianului, acestea pot include:
Educarea pacientului cu privire la schimbările stilului de viață și auto-îngrijirea pentru a promova starea de bine, cum ar fi dieta, exercițiile fizice, psihoterapia, consilierea spirituală.
Terapii complementare și alternative, cum ar fi acupunctura, chiropraxia, homeopatia, terapia prin masaj, naturopatia.
Medicamente și proceduri chirurgicale occidentale.
Sursa: Web MD
Leave a comment