Plantatul florilor și legumelor are beneficii numeroase asupra stării de sănătate, atât fizic, cât și psihic.
1. Grădinăritul poate crește stima de sine.
Poate că nu faci această activitate zilnic, dar după ce ai cultivat, plantat, hrănit și recoltat plante, s-ar putea să vezi o persoană puțin diferită în oglindă: o persoană care poate avea grijă de lucruri și este puțin mai conectată cu natura.
2. Grădinăritul este benefic pentru inima ta.
Toate activitățile fizice corelate cu îngrijirea plantelor ard calorii și îți întăresc inima. Este o muncă solicitantă și oferă unele beneficii cardiovasculare.
3. Grădinăritul reduce stresul.
Grădinăritul poate ajuta la reducerea simptomelor de depresie și anxietate. Grădinăritul îți oferă șansa de a te concentra pe ceva specific și de a-ți pune neuronii în funcțiune cu un scop și o sarcină predefinite.
4. Grădinăritul te poate face mai fericită.
Interacțiunea efectivă cu pământul, ca și element al naturii, atingerea solului și îngrijirea acestuia, te pate face mai fericită. De fapt, inhalarea unei bacterii sănătoase, care trăiește în sol, poate crește nivelul de serotonină și poate reduce anxietatea.
5. Grădinăritul îți poate dezvolta forța membrelor superioare.
Toate acele săpături, acțiuni de împingere și tragere, fac mai mult decât să producă plante. De asemenea, grădinăritul îți va dezvolta forța mâinilor. Ce modalitate grozavă de a-ți menține mâinile și degetele cât mai puternice, pentru cât mai mult timp posibil!
6. Grădinăritul este o modalitate de a te distra alături de cei dragi.
Grădinăritul poate fi o activitate individuală sau o oportunitate de a crea legături cu familia și prietenii. Fericirea și sentimentul de relaxare pe care le oferă grădinăritul este un lucru grozav de împărtășit cu cei apropiați ție.
7. Grădinăritul îți poate oferi un aport de vitamina D.
O doză sănătoasă de vitamina D crește nivelul de calciu, ceea ce aduce beneficii oaselor și sistemului imunitar. Expunerea la lumina soarelui i-a ajutat pe adulții în vârstă să asimileze cantități optime de vitamina D. Nu uita, totuși, de protecția solară.
8. Creșterea propriilor alimente te poate ajuta să mănânci mai sănătos.
Dacă ai o grădină de legume, ierburi sau fructe, pe care o îngrijești, ai parte și de produse proaspete pe care le poți folosi în prepararea meselor preferate.
Sursa: Health Talk
Leave a comment