Dacă petreci timpul în aer liber, probabil, ești familiarizată cu avertismentele legate de importanța protecției solare. Orice tip de protecție solară este indicată, decât a nu îți proteja pielea deloc. Dacă ai mai multe opțiuni, cel mai bine este să te orientezi către un produs cu protecție UV cu spectru larg, cu un factor de protecție de cel puțin 30 – SPF. Aceste recomandări se aplică tuturor persoanelor, indiferent de pigmentul pielii. În mod ideal, ar trebui să aplici protecția solară pe piele cu 30 de minute înainte de a te expune la soare.
Este important factorul de protecție?
SPF este prescurtarea pentru factorul de protecție solară. În acest context, SPF ajută la întărirea protecției pielii împotriva radiațiilor solare. SPF funcționează prin extinderea apărării naturale a pielii împotriva razelor solare. De exemplu, un SPF de 15 oferă de, aproximativ, 15 ori mai multă protecție decât capacitatea pielii de a se apăra de efectele negative ale expunerii la soare. Așadar, un SPF de 50 oferă o protecție de 50 de ori mai mare.
Protecție solară pentru bebeluși și copii.
Este indicat, să eviți utilizarea produselor cu protecție solară pentru copiii cu vârsta sub 6 luni. Cel mai bine este ca bebelușii cu vârsta sub 6 luni să stea la umbră și să poarte hăinuțe de protecție, pentru a preveni expunerea la soare.
Atunci când alegi un gen de protecție solară pentru copilul tău, este indicat un factor de protecție de cel puțin 30. Majoritatea produselor de protecție solară pentru copii din comerț sunt cu factor de protecție 50.
Cât timp este pielea protejată de radiațiile solare?
Protecția solară durează, în medie, două ore. Asta înseamnă, că ar trebui să aplici produsul pe piele în mod constant. Dacă transpiri mult, observi că pielea este exagerat de caldă sau îți petreci timpul în apă este indicat să reaplici la mai puțin de două ore.
Alegerea unei protecții solare.
Pentru o expunere redusă la soare este suficientă o cremă hidratantă sau un machiaj cu o bază de SPF 15 încorporată. Cu toate acestea, pentru alte situații, va trebui să iei în considerare activitatea pe care o desfășori în aer liber pentru a determina ce fel de protecție solară ar trebui să folosești. Există o multitudine de produse din care poți alege: protecție solară rezistentă la apă, cu spray, naturală, cu SPF scăzut sau ridicat. Te poți bronza în timp ce ai aplicată protecția solară. Crema de protecție solară trebuie aplicată constant, deoarece își poate pierde din eficiență dacă petreci mult timp în apă.
Folosirea cremelor cu protecție solară este o modalitate esențială de a reduce efectele negative cauzate de expunerea la soare. Copiii de peste 6 luni, precum și adulții de toate vârstele, indiferent de pigmentul pielii, ar trebui să utilizeze un SPF de cel puțin 30, în timpul oricăror activități în aer liber. De asemenea, factorul de protecție solară nu este singura modalitate de a evita radiațiile solare. Îmbrăcămintea adecvată și statul la umbră sunt o soluție la fel de bună.
Sursa:
Leave a comment